IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Американските рекламни агенции одобриха плановете на Microsoft и Yahoo

Двата гиганта обединяват ресурсите си в рекламата, за да се борят заедно срещу доминацията на Google

09:28 | 20.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Американските рекламни агенции одобриха плановете на Microsoft и Yahoo

Основна част от американските рекламни агенции обявиха, че подкрепят планираните общи действия на Microsoft и Yahoo в областта на търсенето и рекламата в интернет. Общите действия на двата гиганта са насочени срещу доминацията на Google на рекламния пазар.

Планираното партньорство предвижда Microsoft да предостави технологии за свои сайтове и сайтове на Yahoo, докато Yahoo ще се фокусира върху продажбите и тяхното промотиране, съобщава Market Watch. Този план в момента се разглежда от правосъдното министерство на САЩ, за да се установи дали не се нарушават правилата за защита на конкуренцията.

В официално съобщение представителите Американската асоциация на рекламните агенции се обявяват в подкрепа на плановете. „Вярваме, че предложението на Yahoo и Microsoft да обединят технологиите и платформите си за търсене е добро за рекламодателите, маркетинговите агенции, собствениците на уеб сайтове и потребителите“, се казва в съобщението.

„Призоваваме Министерството на правосъдието да проведе антитръстовото разследване и да стигне до заключение бързо. Предложението насърчава конкуренцията и трябва да влезе в сила колкото се може по-бързо“, смятат агенциите.

В резултат на новината акциите на Yahoo поскъпнаха с 2,5 на сто до 17,22 долара за брой вчера. Книжата на Microsoft пък отстъпиха с 0,5 на сто до 26,36 долара за брой.

До края на седмицата се очакват значителни новини и за двете компании. Днес трябва да бъде предаден отчета на Yahoo за третото тримесечие, а в четвъртък дебютира новата операционна система на Microsoft Windows 7

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още