IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Загубата на AMD се оказа по-малка от очакваното

Продажбите намаляват с 22% на годишна база, но отчитат ръст от 18% спрямо второто тримесечие

10:41 | 16.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Загубата на AMD се оказа по-малка от очакваното

Вторият по големина производител на микропроцесори в света Advanced Micro Devices (AMD) отчете по-малка загуба от очакваното за третото тримесечие благодарение на възстановяването на компютърния пазар, което подобри и финансовите резултати на основния й конкурент Intel.

Продажбите на базираната в Силициевата долина компания намаляват с 22% на годишна база за периода от юли до септември, но отчитат ръст от 18% спрямо второто тримесечие. Ръководството на AMD очаква, че приходите ще запишат ръст и през четвъртото тримесечие спрямо третото.

Загубата на AMD за третото тримесечие възлиза на 135 млн. долара, или 18 цента на акция, в сравнение с отрицателен финансов резултат от 127 млн. долара, или 22 цента на акция, за същия период от 2008 г. Приходите намаляват до 1,4 млрд. долара спрямо 1,8 млрд. долара преди година.

Пазарните анализатори очакваха AMD да отчете загуба на акция от 42 цента и продажби от 1,3 млрд. долара. Финансовите резултати включват и печалба от 66 млн. долара от обратното изкупуване на дълг. Загубата за предишното тримесечие възлезе на 335 млн. долара, или 49 цента на акция.

Книжата на AMD поевтиняха с 3,7% до 5,96 долара за акция по време на електронната търговия на Нюйоркската фондова борса. Ръководството на компанията очаква да заздрави позициите си на пазара на микропроцесори и графични карти за лаптопи в близко бъдеще.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:18 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още