IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Dell ще се възползва от кризата, като придобива компании

Компанията планира да навлезе агресивно на пазара на компютърни услуги, включително и в Китай

17:08 | 13.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Dell ще се възползва от кризата, като придобива компании

Технологичната компания Dell, която е вторият по големина производител на персонални компютри в света, планира да извърши редица придобивания, за да се възползва максимално от възможностите, които кризата създава.

Това е заявил главният изпълнителен директор на компанията Майкъл Дел пред Bloomberg. Dell ще търси възможности за придобивания, които да й позволят да увеличи своите продажби на корпоративни клиенти. Ръководството обмисля да навлезе по-сериозно и в здравния сектор.

През септември Dell съобщи, че ще закупи за 3,9 млрд. долара компанията Perot Systems, която извършва компютърни услуги. Това ще е най-голямото придобиване за Dell в 25-годишната история на компанията и показва намерението й да навлезе агресивно на сектора на услугите.

По този начин Dell ще може да се конкурира по-успешно с основните си съперници в лицето на Hewlett-Packard и IBM.

Днес стана още ясно, че Dell ще навлезе и на пазара на компютърни услуги в Китай. Perot Systems, която скоро ще стане дъщерна компания на Dell, съобщи, че ще закупи китайското звено за консултантски услуги на попадналата в затруднено положение компания BearingPoint.

BearingPoint е консултантска компания, която се отцепва от KPMG през 2001 г. Клиентите на BearingPoint China Consulting включват компании от здравния и производствения сектор на Китай.

Книжата на Dell поевтиняват с 0,6% до 15,32 долара за акция в началото на днешната търговия на борсата Nasdaq. От началото на тази година пазарната капитализация на Dell се е повишила с близо 50% до 30 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:48 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още