IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Фондът Mid Europa Partners финализира придобиването на ITV Partner

Финансови подробности около сделката не се уточняват

16:38 | 13.10.09 г.
Фондът Mid Europa Partners финализира придобиването на ITV Partner

Инвестиционната компания Mid Europa Partners обяви, че е финализирано придобиването на българския оператор на платена сателитна телевизия Интерактивни Технологии АД (ITV). Интерактивни Технологии доставя услуги с марката ITV Partner.

ITV предлага платена телевизия на около 80 хил. абонати в София и страната, пише още в съобщението на фонда.

“Придобиването на ITV дава опора на платения телевизионен пазар в България и допълва вече съществуващото ни присъствие от платена телевизия (включително кабелни и сателитни оператори) в Югоизточна Европа съгласно инвестиционната ни стратегия“, казва Стефан Цветков, асоцииран директор на Mid Europa, който е ръководил транзакцията.

“ITV осигурява платформа за ръст на динамичния български пазар на платена телевизия. Очакваме да подкрепим бизнеса, за да оптимизираме операциите му и да увеличим още пазарната му позиция“, казва Драган Солак, председател на подкрепената от Mid Europa група от телевизионни компании в Югоизточна Европа, включително Telemach, Total TV и SBB.

Сделката е извършена от Стефан Цветков и Андрей Бабаче от Mid Europa.

Mid Europa Partners е независима инвестиционна компания за дялови инвестиции с фокус върху Централна и Източна Европа, като управлява активи на стойност близо 3,2 млрд. евро. Фондовете, които управлява или които консултира, обикновено инвестират между 50 млн. и 200 млн. евро в зрели компании със стойност между 100 млн. евро и 1,5 млрд. евро, които имат силни пазарни позиции в сектори с високи бариери за навлизане, става ясно още от сайта на компанията.

Финансови подробности около сделката не се уточняват, нито какъв дял от българската компания се придобива. Investor.bg не успя да се свърже с представител на ITV, който да коментира съобщението.

Същевременно специализираният портал Broadbandtvnews.com съобщи, че купувач на ITV Partner е Serbia Broadband (SBB), която е подкрепена от Mid Europa Partners.

ITV Partner е един от двата т. нар. DTH оператора (Direct-To-Home – сателитните програми се приемат чрез индивидуален приемник в дома), които развиват тази дейност в България към момента, като другият е Булсатком.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:03 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още