IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Siemens България с нов изпълнителен директор

Боряна Манолова поема поста от Курт Хайншиц

14:24 | 13.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Боряна Манолова. Снимка: Личен архив
Боряна Манолова. Снимка: Личен архив

От началото на този месец Боряна Манолова е новият главен изпълнителен директор на Siemens за България, съобщиха от компанията.

Досега длъжността беше заемана от Курт Хайншиц.

Непосредствено преди назначаването си в Siemens Боряна Манолова е била управител на българската компания за продажба на компресиран природен газ “М-Газ”. Преди това е заемала длъжността управител на шведската компания - производител и доставчик на хидравлично оборудване, компресори и изделия за пътно-строителната дейност „Атлас Копко Лифтън”. Работила е и в структури на държавната администрация.

В момента Манолова е член на контролния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), а в периода между 2004 и 2006 г. е била е член на управителния съвет на организацията. Член е на управителния съвет на Русенската търговско-индустриална камара.

Боряна Манолова има магистърска степен по микроелектроника от Техническия университет в гр. Русе и магистърска степен по корпоративни финанси от стопанската академия „Д.А. Ценов” в гр. Свищов. Владее английски, немски и руски език. Омъжена, с едно дете.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:04 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още