IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Румънски производител на мобилни телефони се бори с чуждите марки

Visual Fan залага на телефони, работещи с две SIM-карти едновременно, дори и да са на различни мобилни оператори

10:50 | 13.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Румънски производител на мобилни телефони се бори с чуждите марки

Базирана в Брашов компания успя за кратко време да се превърне в един от най-предпочитаните от румънците производители на мобилни телефони, след като създаде продукт, ориентиран конкретно към нуждите на потребителите в страната.

Създадената през 2002 г. фирма Visual Fan допреди по-малко от две години е продавала само телевизори и DVD устройства под марката Allview. Впоследствие навлиза в ниша на пазара на мобилни апарати, в която вижда голям потенциал предвид наблюденията си върху потребителското поведение в този сектор. А именно – мобилни телефони, работещи с две SIM-карти едновременно, дори и те да са на различни мобилни оператори.

Оборотът на компанията за миналата година е 2,4 млн. евро, пише румънското издание ZF.

Решихме да навлезем на пазара на телефони, след като разгледахме данни за проникването на мобилните услуги сред населението и броя на абонатите на телекомите“, обясняват от Visual Fan.

На румънския мобилен пазар има шест оператора и над 25 млн. активни SIM-карти, като около 26% от градското население има два телефона, често с абонамент към различни оператори.

За година и половина Visual Fan е продала над 20 хил. мобилни апарата, възползвайки се от горепосочените данни. От компанията уточняват, че апаратите се сглобяват в Азия, а софтуерът им се адаптира на по-късен етап в Брашов.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още