IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Потребителите се връщат в магазините за компютри

Мнението е на третия по големина производител на компютри в света - тайванската Acer

21:50 | 12.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Потребителите се връщат в магазините за компютри

Приходите ни за третото тримесечие ще отбележат ръст от 5% на годишна база след слабия пазар до този момент на годината – така накратко може да се обобщят днешните изявления от компютърния производител Acer, който е трети по продажби в сектора в световен мащаб.

„Ръстът на приходите е от значение, защото сочи, че хората се връщат в магазините и купуват компютри”, коментира пред Ройтерс Винсътн Чен, анализатор в Yuanta Securities, повишил препоръката си за акциите на компанията до „купувай”.

Тайванската група прогнозира още, че компютърните продажби ще скочат през последните три месеца на годината, които традиционно са силни за сектора предвид коледните и новогодишни празници и свързаното с тях пазаруване.

За приходите си за периода юли – септември от компанията дават прогнозни данни за 5,18 млрд. долара. Очакванията за нетна печалба са за 106 млн. долара спрямо 94 млн. долара година по-рано.

Acer ще оповести официално резултатите си за тримесечието на 30 октомври.

Производителят направи изявлението си след затварянето на пазара в Тайван. По време на сесията акциите му поевтиняха с 0,24% при 0,37% ръст на индекса TAIEX.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:51 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още