IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Флаш-технологията влиза в мобилния телефон

Флаш-технологията се използва при около 75% от онлайн видеото в момента и е с ключова роля за сайтове като YouTube и Google Video

12:57 | 05.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Флаш-технологията влиза в мобилния телефон

Една от най-употребяваните технологии за гледане на видео на компютър скоро ще бъде достъпна и за повечето смартфони.

Флаш-технологията се използва при около 75% от онлайн видеото в момента и е с ключова роля за сайтове като YouTube и Google Video.

Досега много смартфони и нетбуци използваха „лайт“ версия на програмата заради ограничената мощност на процесорите си. Нов вариант на софтуера обаче е предвиден да работи както на компютър, така и на мобилен телефон, пише BBC.

Според производителя на продукта Flash - Adobe, модифицираната програма Flash 10.1 до 2010 г. ще е достъпна за повечето от последните модели смартфони, въпреки че iPhone на Apple ще продължи да не използва софтуера.

За анализаторите на рекламния пазар навлизането на флаш-технологията на мобилните телефони е важна стъпка напред, защото и мобилните потребители вече ще могат да виждат създаваните за уеб банери, както и всякакви други медийни продукти, които сега могат да се гледат само на компютър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:58 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още