IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

IBM ще се конкурира с Google на пазара на уеб базирани пощи

Уеб-базираната поща за корпоративни клиенти на IBM ще бъде по-евтина от тази на Google и Microsoft

10:59 | 02.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
IBM ще се конкурира с Google на пазара на уеб базирани пощи

Софтуерната компания IBM ще представи своя най-нов продукт, който представлява евтина уеб-базирана поща за корпоративни клиенти. По този начин IBM ще се конкурира с приложението Google Apps и Microsoft Exchange Server, предаде Ройтерс.

IBM ще се опита да се възползва от щетите, които няколкото технически прекъсвания нанесоха на Google Apps през последната година. През септември милиони бизнес потребители на Google Apps нямаха достъп до своята електронната поща в продължение на два часа.

Говорител на IBM заяви, че компанията ще започне да продава своето приложение LotusLive iNotes през следващата седмица. Олекотената версия на уеб базирания e-mail клиент ще струва 36 долара на потребител на година, което е с около 25% по-малко от цената на Google.

Приложението на IBM не разполага с толкова много функционалности като това на Google, но технологичният гигант разчита да спечели много клиенти благодарение на своя дългогодишен опит на пазара на бизнес технологии и утвърдената си марка.

Един от най-разпространените продукти на IBM е e-mail клиентът Lotus Notes, който е една от двете най-популярни програми в своята ниша в световен мащаб. iNotes ще се конкурира и с уеб-базираното e-mail приложение на Microsoft, което струва 120 долара на година на потребител.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:25 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още