IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

British Airways предоставя място за реклама на сайта си заради кризата

Превозвачът за пръв път пристъпва към предоставяне на място за реклама на своя интернет сайт на други компании

10:42 | 01.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
British Airways предоставя място за реклама на сайта си заради кризата

British Airways за пръв път пристъпва към предоставяне на място за реклама на своя интернет сайт на други компании, съобщи РИА Новости по информация от авиокомпанията.

От британската авиокомпания официално обявяват, че „за пръв път канят други марки да закупят място за реклама на сайта на British Airways, както и на билетите на авиокомпанията, което може да става от днес“.

По този начин компанията цели да си осигури допълнителни приходи в условията на икономическа криза.

За финансовата 2008/2009 г. British Airways отчете рекордна загуба преди облагане с данъци в размер на 401 млн. паунда. Тази тенденция продължи и през първото тримесечие на финансовата 2009/10 г., когато авиокомпанията отчете загуба преди облагане с данъци от 149 млн. паунда. Това принуди ръководството на превозвача да търси начини за съкращаване на разходите.

От август British Airways не предлага безплатна храна на пътниците си при полети, по-кратки от 2,5 часа, а също така намали менюто за пътуващите в бизнес класа. Очаква се, че само чрез тези мерки компанията ще спести по 22 млн. паунда годишно.

Освен това от днес британската авиокомпания въвежда и допълнителна такса за възможността пътниците да си избират определено място в самолета.

Компанията вече спести това лято 10 млн. паунда, след като по молба на ръководство на компанията през юли близо 7400 нейни служители си взеха неплатен отпуск между 1 и 4 седмици.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:25 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още