IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Twitter потвърди осигуряването на „значително финансиране“

Не се посочва каква сума е договорила компанията, спекулира се за финансиране от порядъка на 100 млн. долара

09:32 | 28.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Twitter потвърди осигуряването на „значително финансиране“

Компанията, която притежава социалната мрежа Twiiter, потвърди договарянето на „значително финансиране“. Това става ясно от публикация в блог на съоснователя на компанията Евън Уилямс, съобщава ВВС.

Уилямс не е посочил точния размер на сумата, нито е потвърдил предварителните очаквания, че става дума за сума от порядъка на 100 млн. долара. В случай че финансирането наистина е в такъв размер, то се очаква пазарната стойност на Twitter да скочи до 1 млрд. долара.

Сайтът, който предлага възможност за публикуване на съобщения от максимум 140 знака, вече си осигури финансиране в размер на 35 млн. долара през февруари. Тогава оценката на компанията възлизаше на 255 млн. долара.

„За нас бе важно да намерим инвестиционни партньори, които да споделят нашата визия за създаване на компания с устойчива стойност“, посочва в блога Уилямс. „Пътят на Twitter тепърва започва“, уверен е той.

Към момента Twitter разполага с 45 млн. потребители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:51 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още