IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кунева иска по-тихи iPod-и

Според ЕК рисковете от преносимите музикални плейъри са свързани с два фактора: нивото на звука и продължителността на слушане

09:47 | 26.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Кунева иска по-тихи iPod-и

Европейската комисия (ЕК) смята да поиска от производителите да намалят мощността на звука при включване на устройствата iPod и други MP3-четци, за да предпазват слуха на потребителите си, предава АФП.

Еврокомисарят по защита на потребителите Меглена Кунева ще постави официално искането в понеделник следващата седмица по време на среща в Брюксел с представители на сектора.

Според ЕК рисковете от преносимите музикални плейъри са свързани с два фактора: нивото на звука и продължителността на слушане.

В тази връзка Кунева предлага нивото на звука, което се задава по подразбиране при включване на устройството, да бъде понижено до такова, което да е безопасно за потребителите. Освен това еврокомисарят иска производителите да предоставят информация за опасността от слушане на музика със слушалки твърде дълго време.

Имайки възможност да се запознаят с опасностите и след като първоначалният звук не е силен, потребителите ще могат по своя воля да усилват устройствата, обясняват от Брюксел.

Продажбите на музикални плейъри бележат силен ръст в Европейския съюз. Между 50 млн. и 100 млн. души слушат всекидневно такива устройства, показват данни на ЕК. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още