IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Microsoft отрече слухове за предстоящо придобиване на Electronic Arts

Акциите на Electronics Arts скочиха с над 8% в сряда, след като беше разпространена неофициална информация за намерението на софтуерния гигант да прибави компанията към групата си

17:29 | 24.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Microsoft отрече слухове за предстоящо придобиване на Electronic Arts

Microsoft Corp няма планове да придобива разработчика на видеоигри Electronic Arts. Това става ясно от цитирано от Ройтерс изказване на представител на групата в Япония, с което бе опроверган разпространен по-рано слух за предстояща сделка между двете компании.

„Те (Electronic Arts) остават много важен партньор за нас. Но няма да има никакви придобивания“, казват от Microsoft.

Оттам отказват да коментират дали са водени преговори за подобна сделка.

Акциите на Electronics Arts скочиха с над 8% в сряда, след като беше разпространена неофициална информация за намерението на софтуерния гигант да прибави компанията към групата си.

Electronic Arts е един от световните лидери на пазара на видеоигри, като сред най-известните му заглавия са работещи под Windows спортни игри като футболните серии FIFA, NBA и NFL. Компанията е създадена през 1982 г. в Калифорния и прави игри и за конзолите Wii, Xbox360 и PlayStation 3. Служителите й по света са около 9 хил. души. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:01 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още