IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Sun Microsystems губел по $100 млн. на месец заради ЕК

Oracle няма намерение да отстъпва от позицията си за запазване на дейността MySQL в рамките на групата след придобиването на Sun

11:18 | 23.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Sun Microsystems губел по $100 млн. на месец заради ЕК

Sun Microsystems губи около 100 млн. долара на месец, очаквайки Европейската комисия да даде зелена светлина за закупуването на компанията от Oracle. Това става ясно от изказване пред Ройтерс на изпълнителния директор на Oracle Лари Елисън.

Обявеното през април придобиване на Sun от Oracle на стойност 7,4 млрд. долара беше одобрено от американското правителство в края на август. За да стане факт обаче, то трябва да изчака разрешение и от ЕК. В началото на този месец от комисията обявиха, че смятат да направят задълбочен анализ на сделката, като изводът от него се очаква да бъде оповестен на 19 януари 2010 г.

Според Елисън освен това не е нужно Oracle да се разделя с MySQL, дейността на Sun в сегмента на базите с данни, за да отговори на изискванията на европейските антимонополни власти.

В крайна сметка, въпреки първоначалните условия, Европейският съюз ще одобри сделката така, както тя беше обявена, вярва той.

На въпрос колко време още смята да остане в Oracle Лари Елисън, който е един от основателите на компанията преди 32 години и в момента е четвъртият по богатство човек в света според класацията на списание Forbes, казва, че възнамерява да работи в групата още поне пет години. Той обаче не уточнява на каква позиция ще бъде през този период.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:35 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още