IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Google Voice май няма скоро да говори чрез iPhone

От Apple казват, че не искат приложения, които евентуално биха могли да заменят други функции в телефона

22:39 | 18.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Google Voice май няма скоро да говори чрез iPhone

Американският гигант Google обяви, че Apple е отхвърлила услугата му Google Voice като възможно приложение за ползване на популярния смартфон iPhone, въпреки че през миналия месец от Apple заявиха, че смятат да въведат това приложение, предава Ройтерс.

От Apple казват, че не искат приложения, които евентуално биха могли да заменят други функции в телефона.

По този повод Федералната комисия за комуникации е изпратила писма на двете компании, както и на AT&T, ексклузивен дистрибутор на iPhone, с искания за обяснения по случая.

Решението на казуса с услугата на Google и възпрепятствания й достъп до iPhone ще има важни последствия за телекомуникационния сектор в САЩ. В зависимост от това какво постанови комисията, или ще бъдат разкрити възможности за навлизане на нови играчи в сегмента, или ще бъдат ограничени възможностите за предлагане на евтини услуги чрез смартфоните.

От документи на сайта на комисията става ясно, че Google е получил отказ от Apple след поредица от срещи, телефонни разговори и имейли.

В писмения си отговор през август от Apple бяха казали по случая, че не отхвърлят приложението и че все още го изучават, защото изглежда възможно Google Voice да замести ключови функционалности на iPhone, както и предлагания в момента потребителски интерфейс с разработена от Google система за телефонни обаждания, текстови съобщения и гласова поща.

Сега Apple отново потвърждава тази си позиция въпреки новите изявления от Google. Управляваната от Стив Джобс компания заявява, че не е съгласна с някои от изявленията от отсрещната страна по случая, както и че не са отхвърлили приложението, а продължават да водят преговори.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:53 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още