IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Глоба от 4 млн. долара за Dell за заблуждаваща реклама

Според прокуратурата производителят на персонални компютри е предлагал нови компютри на лизинг срещу нулева лихва, след което всъщност е налагал лихва от често над 20%

10:48 | 16.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Глоба от 4 млн. долара за Dell за заблуждаваща реклама

Щатският производител на компютри Dell се е съгласил да плати 4 млн. долара глоба във връзка с обвиненията, че е заблудил потребителите и ги е подвел да плащат за скъпи продукти и услуги, съобщи вестник Guardian.

Обвиненията, подадени от прокуратурата в Ню Йорк, се отнасят за 2007 г., когато е имало оплаквания за начина, по който компанията е рекламирала евтин лизинг. Според прокуратурата производителят на персонални компютри е предлагал нови компютри на лизинг срещу нулева лихва, след което всъщност е налагал лихва от често над 20%.

Освен това, според обвинението, компанията редовно не е осигурявала услугите по поддръжка, за които клиентите са си били платили.

От Dell отхвърлиха обвиненията, но миналата година Върховният съд на Ню Йорк отсъди срещу компанията, което е довело до сключеното споразумение с прокуратурата за плащане на 4 млн. долара.

Освен глобата, от Dell са се съгласили да променят рекламните си практики.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:56 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още