IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Nokia се фокусира върху IT и финансовите услуги

Компанията има договор за сътрудничество с Facebook, планира пускането на финансова услуга

16:49 | 14.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Nokia се фокусира върху IT и финансовите услуги

Най-големият производител на мобилни телефони в света ще насочи усилията си за развитие на дейността си за предоставяне на услуги и решения за телекомуникационния сектор. Така групата ще се възползва от бурния растеж в сектора на смартфоните и различните други мобилни устройства, за които играчи като Apple и Research-in-Motion предлагат все по-иновативни решения, съобщава индийското издание Business Standard.

„Услугите са следващото голямо събитие (на пазара)... Виждаме, че хората използват 24 часа, седем дни в седмицата приложения на мобилните си телефони. Независимо дали става въпрос за Twitter, или Facebook, хората живеят живота си онлайн“, казва управляващият директор на компанията за Индия Ди Шивакумар на въпрос за бъдещите планове на Nokia.

Nokia, един от основните разработчици на системата GSM (Global System for Mobile Communications – глобална система за мобилни комуникации), иска да предоставя разнообразни услуги и решения. Те ще варират от такива за сваляне на игри и музика до предоставяне на финансова информация или до прогноза за времето за определени потребители – например за фермерите.

За развитието си в тази посока досега компанията е сключила договор с Facebook за сътрудничество, благодарение на което потребителите ще могат да обновяват информацията за местоположението и статуса си в социалната мрежа директно от профила си в платформата Nokia Ovi.

Групата също така планира да пусне услуга, наречена „Nokia Money Service”, която ще предоставя различни технологични и информационни възможности за инвеститори. Стартът на продукта е предвиден за следващата година.

По думите на Шивакумар чрез тази услуга ще могат да се изпращат пари, да се купуват стоки и услуги, да се плащат сметки и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:25 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още