IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Yahoo продава акции от Alibaba.com за 150 млн. долара

Продажбата ще стане с отстъпка между 4 и 6,4 на сто спрямо днешната цена на акциите

14:36 | 14.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Yahoo продава акции от Alibaba.com за 150 млн. долара

Интернет-компанията Yahoo! се опитва да продаде акции от капитала на Alibaba.com на стойност до 150 млн. долара, съобщава Dow Jones Newswires.

Към момента Yahoo е мажоритарен собственик, притежаващ 39% от компанията майка на Alibaba.com – Alibaba Group. Очаква се продажбата да не засегне значително дела на Yahoo, тъй като предмет на сделката ще бъде около 1% от капитала, който бе придобит по време на първичното публично предлагане на Alibaba.com.

Акциите ще бъдат продадени в ценовия диапазон 19,80-20,30 хонконгски долара за брой, което е отстъпка от между 4 и 6,4% спрямо цената на затваряне на борсата в Хонконг днес.

Дори след отстъпката обаче Yahoo ще реализира значителна печалба от поне 47 на сто спрямо цената от IPO-то. По време на първичното предлагане преди две години една акция от Alibaba.com струваше 13,50 хонконгски долара.

Плановете на Yahoo бяха обявени едва сега, тъй като акциите, придобити на IPO-то не можеха да бъдат продавани за срок от две години.

Продажбата от страна на Yahoo идва едва няколко дни, след като основателят на Alibaba Group и председател на борда на директорите Джак Ма продаде 13 млн. акции от Alibaba.com, получавайки за тях 34,8 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още