IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Motorola ще пробва да върне позициите си в Европа

Компанията разработва общо около 20 телефона под Android, на които залага, за да върне мобилния си бизнес на печалба

17:44 | 11.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Motorola ще пробва да върне позициите си в Европа

Американската компания Motorola смята отново да инвестира на европейския пазар на мобилни телефони, ако новите й смартфони, базирани на операционната система Android на Google, се продават добре. Това заяви съоснователят на групата Санджей Хас, цитиран от Ройтерс.

Motorola се оттегли от Стария континент, след като в продължение на много време губеше пазарен дял, отнеман й от Nokia. Ето защо анализаторите на сектора бяха изненадани, след като в четвъртък групата обяви, че сключва споразумения с операторите Orange и Telefonica за разпространение във Франция, Великобритания и Испания на първия от новите смартфони.

„Ако финансовите ни резултати са добри, ще се фокусираме върху Европа“, казва Хас. Какъв точно ще е размерът на кампанията за атакуване на местния пазар ще зависи от представянето на групата през следващите две-три тримесечия.

Motorola разработва общо около 20 телефона под Android, на които залага, за да върне мобилния си бизнес на печалба.

В четвъртък вечерта компанията представи първия от поредицата телефони, който ще се нарича „Cliq” в САЩ, където ще бъде продаван от T-Mobile, а в Европа и на останалите пазари ще се казва „Dext”. Засега не е ясно каква ще е цената на апарата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още