IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Шести пореден месец на спад в продажбите на видеоигри в САЩ

През август на годишна база спадът възлиза на 16%

16:31 | 11.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Шести пореден месец на спад в продажбите на видеоигри в САЩ

Продажбите на конзоли и видеоигри в САЩ са паднали с 16% през август на годишна база до 908,7 млн. долара, показва изследване на специализираната компания NPD. Само при конзолите спадът е с 25 на сто, докато при игрите възлиза на 15%.

От NPD уточняват, че това е шести пореден месец на спад на този пазар. За сметка на това увеличение има при аксесоарите за конзоли, възлизащ на 2 на сто.

Секторът, който растеше бурно през последните години, в момента страда от предпазливото поведение на потребителите по време на икономическа криза. Според анализатори, цитирани от Ройтерс, обаче се очаква понижението на цените на PlayStation3 на Sony и на XBox 360 на Microsoft да помогне на пазара през следващите месеци.

Цифрите за месец август потвърждават очакванията, коментира пред агенцията Джийс Дивинич, анализатор към Electronic Entertainment Design and Research.

„Най-лошото със сигурност е зад нас“, казва той. По думите му през септември ще бъдат пуснати няколко игри, всяка една от които ще е предназначена за различна възрастова група, което „ще е идеално за възстановяването на продажбите“.

За периода януари – август продажбите на сектора в САЩ са намалели с 14% на годишна база.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:28 | 11.09.09 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още