IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БТК продава 80% от имотите си, обединява бранда си с vivatel*

Към момента има кандидати за Телефонната палата в София, но не и информация за избран купувач

14:57 | 10.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
БТК продава 80% от имотите си, обединява бранда си с vivatel*

Делът на предвидените за продажба имоти на БТК АД е около 80% от всички, които са около 3 хил. в страната, каза за Investor.bg Александър Димитров, главен търговски директор на компанията. Сред сградите за продажба влизат и седемте офиса на фирмата в столицата.

Към момента за най-скъпия недвижим актив на БТК, който е предложен за продажба – Телефонната палата в София, има кандидати, каза Димитров, но не пожела да уточни дали е сключен предварителен договор за продажба.

Главният изпълнителен директор на БТК Бернар Мускени съобщи на пресконференция, че в началото на следващата седмица ще се осъществи планираното преместване на централния офис на компанията в София в нова сграда, намираща се на Цариградско шосе. БТК ще заема две свързани сгради – на 12 и 15 етажа, част от проекта European Trade Center.

Мускени обясни, че общата разгъната застроена площ на офис площите на компанията е около 23 хил. кв. м, като там ще работят 1500 служители.

На проведената днес пресконференция БТК обяви и обединяването на брандовете си в един един нов, като по думите на Мускени „целта е компанията да бъде ясно видима и различима за клиентите на телекомуникационния пазар“. Новият бранд ще се нарича Vivacom, обединяващ фиксираните и мобилните телефонни услуги, а новото име на БТК ADSL е Vivacom Net.

На въпрос на Investor.bg какви са оценките и очакванията на компанията за ефекта от преносимостта на номерата на телекомуникационния пазар Мускени заяви, че преносимостта при мобилните комуникации все още не отговаря на европейските препоръки.

„Изборът на клиента тук се диктува от основните мобилни оператори, трябва да се даде повече свобода на хората да избират. Освен това заплащането на самата услуга при преминаването от един мобилен оператор към друг не е евтино. В България цените са почти двойно по-високи за тази услуга, отколкото е средното равнище за Европа“, коментира той. „Що се отнася до преносимостта на фиксираните номера, при които ние имаме преобладаващ дял, ще се стремим да го запазим“.

Междувременно от Комисията за финансов надзор (КФН) съобщиха днес, че са одобрили вливането на Кимимпекс–Търговия и Лизинг ЕООД в БТК. Дружеството е собственик на веригата магазини 2be, сделката за която беше обявена на 27 април тази година.

*Допълнено към 16:00 часа

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още