IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Стив Джобс направи първата си публична проява след трансплантацията

Изпълнителният директор на Apple представи нови модели на iPod в Сан Франциско

22:47 | 09.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Стив Джобс направи първата си публична проява след трансплантацията

Изпълнителният директор на Apple Стив Джобс направи първата си публична проява след претърпяната бъбречна трансплантация. Това се случи при представянето на новите модели на iPod в Сан Франциско.

По време на събитието Джобс за пръв път говори публично за бъбречната трансплантация. Той обяви, че присаденият му бъбрек е бил на младеж на възраст около 25 години, който е загинал в автомобилна катастрофа.

Здравословните проблеми доведоха до оттегляне на Джобс от поста му за срок от 5 и половина месеца.

„Много съм щастлив да бъда тук с всички вас. Аз съм на крака. Завърнах се в Apple и обичам всяка минута от това”, обяви Джобс, цитиран от Bloomberg.

Джобс, който успя да се пребори с рака, направи последната си публична проява през октомври при представянето на нотбуците Macintosh.

Днес шефът на Apple представи нова линия от модели iPod, които притежават някои нови функции. Един от моделите – iPod Nano, притежава вградена видеокамера, FM радио и крачкомер. Устройството има 8 гигабайта памет и ще струва 149 долара.

Освен представянето на новата продуктова линия днес бе обявено, че някои от старите модели iPod ще се продават с намалени цени.

Въпреки представянето на новите модели, днес акциите на Apple изгубиха близо 2,10 долара до 170,84 долара за брой на борсата в САЩ.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още