IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейската комисия нанесе удар на сайтовете за залагания

Страните членки на ЕС ще могат да забраняват сайтове за залагания в случаите, когато става дума за спиране на престъпление

18:00 | 08.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Европейската комисия нанесе удар на сайтовете за залагания

Европейската комисия обяви днес, че страните членки на ЕС ще могат да забраняват сайтове за залагания в случаите, когато става дума за спиране на престъпление, съобщи Ройтерс.

Акциите на австрийската компания за онлайн залагания bwin – един от най-големите европейски букмейкъри в интернет, която заведе дело по въпроса пред Европейския съд, се сринаха с близо 10% след новината.

Компании за онлайн залагания, които имат планове да развиват дейност в ЕС, се сблъскват с правилата на някои от страните в блока.

"Малко е разочароващо, тъй като се надявахме, че Европейската комисия и Европейският съд всъщност са "за" отварянето на пазара", коментира Джеймс Холинс, анализатор на акции на компании от сектора.

"Решението вероятно ще укрепи позициите на страните, които искат да продължат да пазят държавния монопол, като Португалия и Германия", добавя той.

Решението на Европейския съд е по спор между португалския държавен монополист в залаганията - Santa Casa, от една страна и bwin от друга.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:37 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още