IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

T-Mobile и Orange пред сливане във Великобритания

Компаниите майки на двете дружества обявиха, че сделката е пред финализиране

09:19 | 08.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
T-Mobile и Orange пред сливане във Великобритания

Два от най-големите мобилни оператори във Великобритания – T-Mobile и Orange, са на път да се обединят, съобщават от двете компании.

Orange е собственост на France Telekom, а T-Mobile – на Deutsche Telekom. Очаква се след сливането да бъде създадена компания с приходи от около 10 млрд. евро годишно, предава ВВС.

Бъдещата обединена компания ще притежава около 37 на сто от пазара на мобилни услуги във Великобритания. По този начин ще бъде спечелена първата позиция на пазара, която в момента се държи от оператора O2, притежаващ пазарен дял от 27%..

Към момента T-Mobile е четвъртият по големина мобилен оператор на Острова, като притежава 15% пазарен дял. Второ и трето място се заемат от Vodafone (25%) и Orange (22%).

Сливането на бизнеса, което според оптимистичните прогнози трябва да стане до два месеца, се очаква да струва между 600 и 800 млн. лири. До 2014 година пък трябва да бъде постигната икономия от сливането в размер на 445 млн. лири.

Новината за обединяването е втората по-съществена новина от сектора на сливанията и придобиванията на Острова за тази седмица, след като вчера стана ясно, че Kraft Foods е отправила предложение на стойност 10,2 млрд. лири за придобиване на Cadbury.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:35 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още