IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Intel: Корпоративните инвестиции в IT продукти се подновяват догодина

През 2010 все повече компании ще започнат да подменят преносими и настолни компютри

13:19 | 07.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Intel: Корпоративните инвестиции в IT продукти се подновяват догодина

Предвид остаряването и на хардуера, и на софтуера компаниите би трябвало да започнат отново да инвестират в IT продукти през следващата година. Това прогнозира Пол Отелини, изпълнителен директор на Intel.

„Бюджетите на компаниите бяха силно намалени в края на миналата година. Но що се отнася до подновяването на компютърното оборудване, вярвам, че това ще се случи през 2010 г.“, казва Отелини в интервю за Financial Times.

Коментарите на шефа на най-големия производител на полупроводници в света допълват мнението на редица оптимистично настроени представители на сектора, според които се очаква скок в продажбите най-вече на корпоративно ниво, отколкото на пазара за частни лица. Покупките на компаниите са и доста по-печелившият сегмент, на който производителите разчитат в по-голяма степен.

„Компютърните наличности в компаниите в момента са доста остарели“, смята Пол Отелини. По думите му повечето преносими машини, собственост на фирми, са със средна възраст над четири години. Настолните компютри пък били над 5-годишни. „Всичко това трябва да бъде обновено“, допълва той. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:59 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още