IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бургас с интерактивен пътеводител

Пътеводителят дава възможност за разглеждане на обектите по списък и по карта и предлага пет атрактивни туристически маршрута

15:17 | 04.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Бургас с интерактивен пътеводител

Модерен интерактивен пътеводител ще помага на туристите, посещаващи Бургас, съобщиха от общината. Инициативата е първа по рода си у нас.

Интерактивният илюстрован пътеводител е поместен на адрес http://www.tic.burgas.bg/burgas_web/index.htm и представя най-интересните туристически обекти и забележителности на Бургас. Всеки исторически, природен и архитектурен паметник е придружен от снимка и любопитна информация.

Пътеводителят дава възможност за разглеждане на обектите по списък и по карта. Той предлага и пет атрактивни туристически маршрута, представляващи разходки из културно-историческото наследство на региона. Маршрутите обхващат всички църкви и храмове, музеи, художествени галерии, паметници на културата, университети и обществени институции в града.

За детските групи има специално разработен маршрут, който включва гостуване на Етнографския музей с изработване на сувенири от глина и посещение на Фестивала на пясъчните скулптури.

Пътеводителят в сайта има българска и английска версия, а в края на октомври ще бъде преведен още на руски и немски език. Съдържанието му ще бъде периодично обогатявано с информация. Следващите туристически обекти, които предстоят да бъдат включени в него, са Защитена местност "Пода" и Природен парк "Странджа", става ясно още от съобщението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:52 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още