IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕК започва задълбочен анализ на придобиването на Sun от Oracle

До 19 януари 2010 г. ЕК ще трябва да реши дали да одобри придобиването

16:12 | 03.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
ЕК започва задълбочен анализ на придобиването на Sun от Oracle

Европейската комисия ще направи задълбочен анализ на планираното придобиване на Sun Microsystems от Oracle, съобщи информационният портал на ЕС.

Първоначалното разследване, направено от ЕК, показва, че въпросното придобиване предизвиква сериозни съмнения относно съгласуваността му с общия пазар по отношение на конкуренцията на ИТ пазара.

В срок до 19 януари 2010 г. (тоест за 90 работни дни) ЕК ще трябва да вземе своето финално решение относно това дали въпросното придобиване би възпрепятствало значително ефективната конкуренция в европейското икономическо пространство (ЕИП).

От Европейската комисия посочват, че са длъжни да предпазят потребителите от ограничаване на избора или повишения в цените, които могат да възникнат в резултат на придобиването на Sun от Oracle.

В края на август щатското правителство одобри придобиването на Sun от Oracle. Сделката за придобиването е на стойност 7,4 млрд. долара и беше сключена през април след неуспешните опити на IBM да купи Sun. Тя обаче не може да се реализира, без да бъде одобрена и от ЕК.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:30 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още