IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

„Диги-роман“ - нещо като книга, нещо като филм, нещо като сайт

Антъни Зуикър пуска следващата седмица продукт, комбинация от трите медии

18:06 | 02.09.09 г.
„Диги-роман“ - нещо като книга, нещо като филм, нещо като сайт

Книга ли е? Филм ли е? Или пък е сайт? Всъщност и трите.

Антъни Зуикър, създател на телевизионния сериал „От местопрестъплението“, пуска следващата седмица комбинация от трите медии, която сам нарича „диги-роман“ (от дигитален – бел. ред.).

Зуикър е създал „Level 26“ - криминален роман, който кани читателите си да се логнат в определен сайт на всеки около 20 страници, като използват специален код, за да гледат т. нар. „кибер-мост“ - триминутен видеоклип, свързан с историята.

От следващия вторник читателите ще могат да си купят книгата, да посетят сайта, да се логнат, за да гледат кибер-мостовете, да четат, обсъждат и допринасят към историята.

„Да правиш само едно нещо добре не е достатъчно, за да се поддържа бизнесът“, казва Зуикър пред Ройтерс. „Бъдещето на бизнеса, що се отнася до развлекателния сектор, трябва да е сливането на различните медии. Така че направихме това – книгоиздаване, кино и сайт“.

Зуикър не вярва диги-романите някога да изместят традиционното книгоиздаване, но според него бизнесът наистина се нуждае някой да го побутва. „Нуждаят се от създатели на съдържание като мен да дойдат и да кажат – хайде да направим нещата по този начин“, обяснява той.

Зуикър е събрал на 60 страници изложение на романа, написан от Дуейн Сверчински, и е написал и режисирал кибер-мостовете. По думите му книгата може да се чете и без те да се гледат.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:37 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още