IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Премиерът иска обща комуникационна стратегия на мобилните оператори

Обсъден е пробемът за публичния контрол върху станциите на мобилния оператор, монтирани по високите етажи на сградите

16:32 | 31.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Премиерът иска обща комуникационна стратегия на мобилните оператори

Въпросът за необходимостта от създаване на обща комуникационна стратегия на мобилните оператори, с оглед по-добрата информираност на населението по отношение на безопасността от излъчването на предавателните антени, е поставил премиерът Бойко Борисов при срещата си днес с главния изпълнителен директор на Мобилтел в България Андреас Майерхофер, съобщи правителствената информационна служба.

На срещата двамата са обсъдили проблема с публичния контрол върху станциите на мобилния оператор, монтирани по високите етажи на сградите, както и върху стълбовете за улично осветление в градовете.

Премиерът е настоял в рамките на 10 дни трите мобилни оператора да се срещнат и да обсъдят проблема.

В разговора е била засегната и темата за намаляване на цените при повиквания в роуминг за държавите-членки на еврозоната, какъвто е смисълът на европейския регламент. Бойко Борисов е подчертал, че в условията на икономическа криза диалогът между бизнеса и държавата е от изключително значение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:32 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още