IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Intel очаква ръст на продажбите през третото тримесечие

Най-големият производител на процесори на света очаква близо 9% ръст на приходите спрямо второто тримесечие

19:31 | 28.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Intel очаква ръст на продажбите през третото тримесечие

Най-големият производител на чипове в света Intel съобщи, че очаква ръст на продажбите през третото тримесечие. След новината книжата на компанията поскъпнаха с 4,5% до 20,33 долара за акция на Нюйоркската фондова борса.

Технологичният гигант смята, че търсенето на микропроцесори ще се увеличи по-силно от очакваното през текущото тримесечие и изненада приятно своите инвеститори с непланирана актуализация на своята юлска прогноза.

Ръководството на Intel вече очаква приходи от 9 млрд. долара плюс/минус 200 млн. долара за третото тримесечие. Компанията, която е произвела процесорите в повечето компютри по света, очакваше приходи от 8,1-8,9 млрд. долара през юли.

Новата оценка сочи ръст на продажбите от 8,9% спрямо второто тримесечие. Въпреки това очакваните приходи остават под стойността си от 10,2 млрд. долара за третото фискално тримесечие на 2009 г., предаде Wall Street Journal.

Взети заедно отчетите на компаниите от технологичния сектор показват, че потребителите увеличават своите покупки на компютърно оборудване и консумативи, докато корпорациите остават сдържани в своите разходи.

Производителите на компютри обаче се надяват, че търсенето от страна на компаниите също ще се засили през второто полугодие с пускането на новата операционна система на Microsoft Windows 7 в края на октомври.

Втората половина на годината е най-силния период за технологичните компании, защото домакинствата увеличават покупките си покрай началото на учебната година, а компаниите похарчват това, което е останало в техните IT бюджети.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:46 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още