IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook ще увеличи персонала си с до 50% тази година

В момента за компанията работят хиляда души

12:17 | 24.08.09 г.
Facebook ще увеличи персонала си с до 50% тази година

Социалната мрежа Facebook планира да увеличи персонала си с до 50% тази година, като се възползва от излишъка на инженерни кадри на трудовия пазар заради рецесията, съобщи изпълнителният директор на компанията Марк Цукерберг.

„Никой друг не наема”, казва Цукерберг. „Това е чудесна среда за нас, тъй като икономиката ни помага”.

Сайтът, за който в момента работят 1000 души, ще изгражда работната си сила с по-бавен темп, отколкото типичните стартъпи, казва Цукерберг. Google например увеличаваше двойно персонала си през всяка от трите години до 2005 г., след което стана публична.

В интервю за Bloomberg Цукерберг казва, че се опитва да ограничава разходите, за да постигне положителен паричен поток следващата година. През май компанията дори се премести в стара сграда в Пало Алто, Калифорния, която той нарича „бункера” заради неприветливия й вид.

Потребителите на Facebook достигнаха 250 милиона, но сайтът все още трябва да доказва предимствата си пред рекламодателите. Миналата година проучване на IDC показа, че потребителите на социални мрежи са по-малко склонни в сравнение с други уеб потребители да кликат върху реклами или да купуват продукти, ако разгледат тези реклами.

Компанията печели от реклама и системата за онлайн плащания за подаръци, които потребителите купуват на сайта. Очаква се приходите на компанията да са със 70% повече тази година в сравнение с 2008 г., заяви по-рано финансовият директор на социалната мрежа Шерил Сандбърг, а по думите на член от борда на директорите приходите ще са поне 500 млн. долара през 2009 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:37 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още