IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Видеореклама ще се появи в хартиените списания

Издателите на списания започват да експериментират с нови методи за реклама

16:03 | 20.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Видеореклама ще се появи в хартиените списания

През тази есен за първи път видеореклама ще се появи в традиционните хартиени издания. Видеоклиповете ще се публикуват в избрани копия на американското седмично списание за шоубизнес Entertainment Weekly през септември, предаде BBC.

Рекламите ще се излъчват на малки плоски екрани, вградени в страницата, които ще бъдат с размера на дисплея на мобилен телефон и ще имат акумулаторна батерия. Технологията, която ще се използва за съхраняване на видеоданните, ще се активира при разгръщане на страницата.

В това отношение печатното видео ще прилича на пеенето в поздравителни картички, което се включва при отваряне на картичката. Всеки чип ще може да побере до 40 минути видео. Първите рекламни клипове ще бъдат на производителя на безалкохолни напитки Pepsi.

Рекламите ще се появят в броя на списанието, който ще излезе на 18 септември в Ню Йорк и Лос Анджелис. Цените на печатното видео се очаква да бъдат много по-високи от тези на нормалните печатни реклами.

Във все по-конкурентния пазар обаче за рекламодателите е много важно да привлекат вниманието на потребителите към своя продукт. Ето защо това не е първият път, когато издателите експериментират с цифрови технологии в своите хартиени издания.

Миналата година мъжкото лайфстайл списание Esquire използва за първи път технологията, наречена електронно мастило (е-ink), която имитира до съвършенство печата върху хартия. Електронното мастилото се използва в екраните на четците на електронни книги на Sony Reader и Amazon Kindle.

Компанията Americhip, която е разработила технологията на печатното видео, ще създаде и методи за реклама, които да въздействат на определени сетива на читателите на списанията, като например обонянието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още