IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Моден сайт привлече 5,6 млн. долара рисков капитал

Уникалният модел на сайта може да доведе до революция в застоялия сектор на електронната търговия

11:14 | 20.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Моден сайт привлече 5,6 млн. долара рисков капитал

Мениджърите на фондове за рискови инвестиции може и да не се славят като най-модерно облечените хора, но те със сигурност се интересуват от Polyvore – моден сайт, който позволява на потребителите да създават сами колажи с дрехи от целия интернет.

През тази седмица ръководството на Polyvore обяви, че е получило 5,6 млн. долара от нов инвеститор – фондът за рисков капитал Matrix Partners. Това е в допълнение на другите 2,5 млн. долара, които компанията преди това получи от фонда Benchmark Capital и няколко бизнес ангели.

Ръководството на фонда за рисков капитал Matrix Partners търси стартиращи фирми, които със своите идеи могат да доведат до революция в застоялия вече сектор на електронната търговия. Те са видели в Polyvore точно такава компания, пише New York Times.

През юли броят на посетилите на модния сайт е надхвърлил този на посетителите на интернет страниците на най-големите и популярни модни списания в САЩ. В началото на тази седмица Polyvore съобщи, че вече има 4 млн. уникални посещения на месец.

Според Matrix Partners уебсайтът е в състояние да революционизира електронната търговия с облекло. Неговият екип все още се състои от само шест души. Те ще използват средствата, за да продължават да се разрастват и да привлекат повече IT специалисти и специалисти продажба..

След стартирането си през 2007 г. Polyvore е фокусиран изцяло върху привличането на посетители, но сега компанията ще се съсредоточи върху приходите. На този етап се продават реклами на модни марки, като рекламодателите харесват факта, че самите потребители на сайта създават реклама за тях.

Това става чрез включването на различните продукти на дадена марка в авторските колажи на потребителите на сайта. По този начин всеки може да стане дизайнер на собственото си облекло или да разглежда уникалните модни идеи на други хора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:08 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още