IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wikipedia пусна приложение за iPhone

Това ще позволи достъп до сайта от мобилни устройства

10:45 | 20.08.09 г.
Wikipedia пусна приложение за iPhone

Wikipedia пусна iPhone приложение, за да даде достъп до онлайн енциклопедията си на нарастващия брой потребителите на смартфони, съобщиха от организацията с идеална цел, която стои зад сайта - Wikimedia Foundation.

Фондацията е разработила безплатен софтуер за iPhone, наличен в онлайн магазина на Applе, предава Sydney Herald Tribune.

„Всички осъзнават, че с глобалното увеличаване на мобилните инструменти, това е начинът, по който хората черпят информация”, казва Джей Уолш, говорител на фондацията.

Намерението на компанията е да предлага обновени издания на приложението чрез каналите на Apple и след това да ги пренесе до други платформи като Palm и Android.

Сайтът на Wikipedia може да бъде отворен чрез уеб браузъри в iPhone и други свързани с интернет мобилни устройства, но страниците ще са съкратена версия на това, което е достъпно при използване на настолни компютри.

Приложението на Wikipedia за iPhones е с отворен код и е първата версия, която фондацията се надява постепенно да обогатява с принос от различни софтуерни специалисти по света, казва Уолш.

На следващ етап вероятно хората ще могат да използват смартфони, за да редактират и качват картинки или друго дигитално съдържание на сайта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:29 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още