IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sony Ericsson ще има нов изпълнителен директор

Новият президент Берт Нордберг ще се присъедини към Sony Ericsson като съпрезидент на 1 септември

11:33 | 17.08.09 г.
Sony Ericsson ще има нов изпълнителен директор

Изпълнителният директор на Sony Ericsson Дик Комияма ще се пенсионира в края на годината, като неговото място ще бъде заето от Берт Нордберг на 15 октомври, съобщиха от компанията производител на мобилни устройства.

Компанията ще има и нов председател на борда на директорите. Позицията ще бъде поверена на изпълнителния директор на Sony Corp Хауърд Стрингър, който ще замести на този пост изпълнителния директор на L.M. Ericsson Telephone Co - Карл-Хенрик Сванберг.

Sony Ericsson е смесено дружество между шведската Ericsson и японската Sony.

Нордберг, който понастоящем ръководи Ericsson Silicon Valley, ще се присъедини към Sony Ericsson като съпрезидент на 1 септември, съобщи производителят на мобилни телефони.

„Програмата за трансформиране на Sony Ericsson, която започнах преди над една година е повече от наполовина завършена и аз съм доволен от това, което постигнахме досега. Смятам, че това е подходящият момент да започна да прехвърлям лидерството на компанията на човек, който е способен да завърши програмата и да поведе Sony Ericsson към следващата фаза на нейното развитие”, казва Комияма, цитиран от WSJ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:29 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още