IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Три пъти са нараснали потребителите на мобилен интернет в мрежата на М-Тел

Средно на месец потребителите на услугата се увеличават с 20 на сто

17:06 | 12.08.09 г.
Три пъти са нараснали потребителите на мобилен интернет в мрежата на М-Тел

Три пъти са се увеличили потребителите на мобилен интернет в мрежата на М-Тел през последната календарна година, съобщиха от компанията. 

Средно на месец потребителите на услугата се увеличават с 20 на сто, като се наблюдават трайни тенденции за нарастване на потреблението на мобилен интернет.

Според прогнози от Българския телекомуникационен доклад на анализаторската група Business Monitor International абонатите на високоскоростен интернет ще нараснат до 1,3 млн. до 2013 г. Очаква се голяма част от тези абонати да ползват услугата мобилен интернет.

Ползвателите на услугата са предимно хора в активна възраст, които са в непрекъснато движение по работа или на почивка, коментират от мобилния оператор.

Бизнес клиентите използват мобилния интернет предимно за отдалечен достъп до корпоративната мрежа, както и за работа с електронната поща, докато са в движение или през почивните дни.

Голяма част от потребителите използват мобилния интернет за връзка с приятели или поддържат онлайн контакт с близки и роднини в чужбина.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още