IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Microsoft близо до сделка с Publicis за продажбата на Razorfish

С покупката на интернет агенцията Publicis би разширила рекламния си бизнес в интернет на фона на намаляващо търсене на печатни и телевизионни кампании

16:24 | 08.08.09 г.
Microsoft близо до сделка с Publicis за продажбата на Razorfish

Microsoft Corp. е близо до постигането на споразумение за продажбата на своята интернет агенция Razorfish на Publicis Groupe SA, собственик на рекламната компания Saatchi & Saatchi, съобщи Bloomberg, като се позовава на източници, запознати с хода на преговорите. 

Миналия месец стана известно, че софтуерният гигант води преговори с пет от най-големите рекламни компании в света по повод евентуалната продажба на агенцията.

Сделката може да бъде подписана още на 9 август, според единия източник, който е пожелал анонимност.

Microsoft придоби Razorfish като част от покупата на AQuantive Inc. през 2007 г. за 6 млрд. долара. Тогава от Microsoft заявиха, че планират да запазят рекламната агенция и да я управляват като независима компания, отделна от интернет бизнеса си. Razorfish, сред чиито клиенти са Coca-Cola и Visa, работи също с конкуренти на Microsoft като Google и Yahoo.

С покупката на Razorfish базираната в Париж Publicis би разширила рекламния си бизнес в интернет на фона на намаляващото търсене на печатни и телевизионни кампании.

Миналата година Publicis купи от Google Performics – компания за маркетинг при онлайн търсене, като цената на сделката не беше оповестена. През 2007 г. Publicis плати 1,3 млрд. долара за онлайн агенцията Digitas Inc.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:47 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още