IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Yahoo си остави вратички за отказ от сделката с Microsoft

Интернет компанията ще спре партньорството, ако не бъдат постигнати определен пазарен дял и приходи

18:00 | 05.08.09 г.
Yahoo си остави вратички за отказ от сделката с Microsoft

Интернет компанията Yahoo ще може да се откаже от 10-годишното споразумение за партньорство в сектора на онлайн търсенето със софтуерния гигант Microsoft, ако не бъдат постигнати определен пазарен дял и приходи.

Yahoo ще може да се откаже от сделката, ако Microsoft не генерира рекламни приходи при онлайн търсенето в рамките на определен, но неуточнен, процент от тези на Google, както и ако делът на заявките за търсене падне под определен процент от пазара.

Подробностите около сделката са станали известни от регулаторно съобщение късно във вторник, предаде BBC.

Microsoft ще плаща на Yahoo 50 млн. долара годишно за първите три години от сделката, за да се покрият непредвидени разходи във връзка с промяната.

Yahoo ще има право да задържа 88% от нетните приходи от реклама, публикувана на неговите страници, за период от пет години и между 83% и 93% от приходите за останалите пет години.

Microsoft пък ще наеме около 400 служители на Yahoo.

Сделката, обявена миналия месец, цели да помогне на двете компании да се конкурират успешно с Google, който има пазарен дял от около 65%. Съгласно условията на сделката търсачката на Microsoft Bing ще захранва търсенето на Yahoo, докато Yahoo ще стане „ексклузивната световна продажна сила“ за двете компании при платената реклама при търсене.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:29 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още