IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sony с ново оръжие срещу Amazon на пазара на четци за електронни книги

Продуктът на Sony ще се конкурира с ниска цена

09:07 | 05.08.09 г.
Sony с ново оръжие срещу Amazon на пазара на четци за електронни книги

Sony Corp ще започне да продава най-евтиното устройство за четене на електронни книги в САЩ, ожесточавайки конкуренцията с Amazon.com Inc на все още малкия, но бързорастящ пазар.

Компанията планира начална цена за четеца с петинчов екран от 199 долара, а за по-големия четец - 299 долара. Те ще бъдат разпространявани по националните търговски вериги като Wal-Mart и Best Buy, предава Ройтерс.

Според анализатори хората, които са отбягвали такава покупка заради рецесията, може да намерят предложението на Sony за изгодно и да започнат активно да купуват.

Новината е поредният стратегически ход във войната между Sony, Amazon и други компании, които се опитват да се установят на пазар, който очакват, че ще е много печеливш.

През юли компанията за електронна търговия Amazon намали цената на своя четец Kindle със 17% до 299 долара. По-голямата версия на Kindle се продава за 489 долара.

Очаква се пазарът на устройства за четене на електронни книги в САЩ да надхвърли 2 млн. единици тази година, казва Стив Хейбър от Sony.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:08 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още