IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

PayPal спря работа за час

Все още няма пълно обяснение за повредата, но според инженерния екип на Ebay става въпрос за вътрешен проблем

12:15 | 04.08.09 г.
PayPal спря работа за час

Системата за електронни разплащания PayPal, собственост на EBay Inc, отказа да работи в продължение на около час в цял свят вчера заради вътрешен проблем в звеното.

„Все още не съм чул абсолютно ясно обяснение за това, което се е случило от инженерния екип”, казва Ануж Наяр говорител на eBay. „Мога да потвърдя само, че е било вътрешен проблем, а не външен”.

PayPal, която формира около една трета от продажбите на eBay и по-малка част от печалбата й, има 75 млн. активни потребители и е най-голямата уеб-базирана система за разплащания в света. Тя обработва онлайн транзакции за по 2 хил. долара на секунда, казва Наяр.

Анализаторите изключват инцидентът да донесе сериозен финансов удар на eBay, пише Ройтерс.

„Не очаквам това да е огромна парична загуба за тях. Като цяло PayPal носи относително малка част от печалбата на eBay”, казва анализатор от Kaufman Bros. По думите му PayPal отговаря за около 16% от печалбата на интернет търговеца през второто тримесечие.

„Случайно прекъсване на работата на сървърите се случва на много компании. Очевидно никой не иска това да се случва повече от няколко пъти на година или в противен случай може да пострада брандът или репутацията. През последните години подобни проблеми са имали и Google Inc, Netflix Inc и Amazon.com Inc, така че не мисля, че изолираните случаи са голям проблем за тези компании”, казва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:53 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още