IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Panasonic отчете загуба, приходите намаляват с 26%

За цялата финансова година до края на март 2010 г. ръководството на компанията очаква загуба от 195 млрд. йени

15:22 | 03.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Panasonic отчете загуба, приходите намаляват с 26%

Най-големият производител на плазмени телевизори в света Panasonic отчете загуба за периода от април до юни, която обаче се оказа по-малка от очакваното. Японската компания потвърди и прогнозата си за цялата финансова година, за която очаква загубата да се свие наполовина.

Panasonic, който се конкурира със Sony в продажбите на потребителска електроника, регистрира загуба от 52,98 млрд. йени (559 млн. долара) за второто тримесечие спрямо печалба от 73 млрд. йени за същия период на миналата година, предаде Ройтерс.

Икономистите очакваха, че Panasonic ще реализира по-голяма загуба в размер на 58,3 млрд. йени. Компанията обаче успешно е започнала да съкращава своите разходи и по този начин компенсира отчасти поскъпването на йената и слабите продажби на телевизори и цифрови фотоапарати.

Приходите на Panasonic за периода намаляват с 26% на годишна база до 1,6 трлн. йени спрямо 2,2 трлн. йени приходи за второто тримесечие на 2008 г.

За цялата финансова година до края на март 2010 г. ръководството на базираната в Осака компания очаква загуба от 195 млрд. йени. Това е два пъти по-малко от реализираната за предишната фискална година загуба от 379 млрд. йени, но повече от очакваните от икономистите 185 млрд. йени загуба.

Книжата на Panasonic поскъпнаха с 0,1% до 1502 йени за една акция на фондовата борса в Токио, която затвори преди отчетите на компанията за тримесечието да бъдат публикувани. От началото на годината пазарната капитализация на Panasonic се е увеличила с 35%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:17 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още