IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предупреждават за слабости в защитите на мобилни устройства

Недостатъкът може да позволи на хакери да поемат контрола над устройството и да го използват, за да изпращат спам съобщения или да инсталират злонамерен софтуер

13:19 | 31.07.09 г.
Предупреждават за слабости в защитите на мобилни устройства

За ново слабо място, което може да направи мобилните телефони уязвими на атака, предупреждават изследователите.

Експертите в областта на сигурността Чарли Милър и Колин Мълинър разкриха недостатъка по време на презентация в Лас Вегас. Уязвимите места са били демонстрирани при iPhone и смартфони с Android и Windows Mobile и според тях атаки могат да бъдат избегнати единствено чрез изключване на телефона, предава V3.

Дефектът може да позволи на хакери да поемат контрола над устройството и да го използват, за да изпращат спам съобщения или да инсталират злонамерен софтуер.

Уязвимостта и атаките на мобилните телефони са бързо растяща индустрия за сектора на сигурността през последните години. Докато доставчиците разработват нови инструменти за защита за все по-сложните смартфон устройства, създателите на злонамерен софтуер търсят нови начин, за да извлекат печалба от сектора на мобилните телефони.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:34 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още