IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Спад в печалбата на Viacom, сделка с Verizon

Постигнатото споразумение с Verizon е за разпространение на новия филмов канал Epix, който смята да конкурира HBO

19:58 | 28.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Спад в печалбата на Viacom, сделка с Verizon

Американската медийна и развлекателна група Viacom обяви 32% спад в печалбата си за тримесечието на годишна база, като освен това съобщи за сключването на споразумение за разпространение с Verizon, отнасящо се до новия филмов канал Epix.

Понижените финансови резултати на Viacom са следствие от спада на рекламните приходи, забавеното търсене на видеоиграта "Rock Band", както и понижените продажби на DVD-та.

Каналът Epix, който Viacom притежава съвместно с Lions Gate Entertainment и MGM, цели да се превърне в основен конкурент на HBO на Time Warner и Showtime на CBS. Досега немалко анализатори изразяваха съмнения относно възможностите на новото начинание да се справи с поставените пред него цели – именно заради липсата на партньор за разпространението.

Сега договорката по този въпрос зарадва инвеститорите, като според споразумението Verizon ще разпространява Epix чрез своята фиброоптична мрежа.

„Няма да стоим със скръстени ръце и да чакаме икономиката да се подобри”, коментира пред Ройтерс Филип Дауман, изпълнителен директор на Viacom. „В близко бъдеще можете да очаквате нови споразумения за разпространение”.

Собственикът на музикалния канал MTV и киностудиата Paramount е постигнал печалба в размер на 277 млн. долара, или 46 цента на акция, за изминалото тримесечие спрямо 406 млн. долара (64 цента на брой) за същия период преди година.

Продажбите за тримесечието са намалели с 14 на сто до 3,3 млрд. долара, докато средните прогнози на анализаторите бяха за 3,49 млрд. долара.

Приходите от реклама съставляват около 30% от общите годишни приходи на Viacom. 

Към момента акциите на компанията се понижават с малко под един процент.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още