IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Печалбата на Canon се стопи с 86%

Японският производител на многофункционални принтери понижи и прогнозните си резултати за цялата година

11:34 | 28.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на Canon се стопи с 86%

Най-големият производител на многофункционални принтери в света Canon съобщи, че печалбата на компанията се е понижила с 86% на годишна база през второто тримесечие. Японският лидер в областта на цифровите продукти понижи и своите очаквания за продажбите през тази година.

Нетната печалба на Canon намалява до 15,6 млрд. японски йени (164 млн. долара) за трите месеца до края на юни спрямо 107,8 млрд. йени печалба за същия период на 2008 г. Това се оказа по-малко от очакванията на икономистите за печалба от 18 млрд. йени, предаде Bloomberg.

Canon планира да представи нови модели на своите най-популярни продукти, в това число цифрови фотоапарати и лазерни принтери, за да се бори със слабото търсене на офис обзавеждане. Компанията ще удвои планираните съкращения на разходите.

Ръководството вече има за цел да намали своите разходи с 220 млрд. йени през тази фискална година, за да се адаптира към новите икономически условия и нарастващата безработица. Приходите на Canon са намалели с 28% на годишна база до 793,8 млрд. йени за второто тримесечие.

Canon понижи своята прогноза за финансовите резултати до края на 2009 г. и вече очаква приходи от 3,2 трлн. японски йени и печалба от 110 млрд. йени.

Книжата на Canon поевтиняха с 0,3% до 3370 йени за една акция на фондовата борса в Токио. От началото на тази година пазарната капитализация на Canon се е повишила с 22%, което е повече от 14-процентния ръст на основния японски индекс Nikkei 225.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още