IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Собственикът на Кейбълтел купува и Евроком Кабел

Сделката, чиято сума не се уточнява, получи разрешение от КЗК

10:48 | 28.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Собственикът на Кейбълтел купува и Евроком Кабел

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши концентрация чрез придобиване на едноличен контрол от EQT V Limited, Гърнси, за сметка на фонда EQT V, върху „Евроком Кабел Мениджмънт България“ ЕООД (ЕКМБ) и предприятията от неговата група, съобщиха от комисията.

Комисията постанови незабавно изпълнение на решението.

EQT V е инвестиционен фонд, който основно осъществява инвестиции в Северна Европа. EQT V Limited има изключителна отговорност за управлението на фонда EQT V. Наскоро фондът придоби и друг голям играч на българския пазар – Кейбълтел.

Сделката ще окаже влияние на предоставянето на услугите платена телевизия, достъп до интернет и фиксирана телефония.

От събраните в производството данни, както и въз основа на практиката си до момента, КЗК счита, че конкуренцията на пазарите на услугите достъп до интернет и фиксирана телефония ще бъде положително повлияна от концентрацията.

По отношение на услугата платена телевизия КЗК не възприема като пречка за осъществяване на концентрацията засилването на пазарната позиция на ЕКМБ и Кейбълтел, тъй като поведението на всеки пазарен субект е подчинено на Закона за защита на конкуренцията и въведените с него забрани. „В този смисъл всяко действие от страна на бъдещото обединение, което съдържа белези на забрана с господстващо положение, нелоялна конкуренция или встъпване в забранени споразумения, решения или съгласувани практики, ще бъде обект на отделно производство със съответните последици при установяване на нарушение“.

Решението на комисията не е изненадващо, тъй като регулаторният орган вече веднъж даде благословията си за подобна концентрация – през октомври миналата година. Планираната тогава сделка с холандска компания обаче пропадна по финансови причини.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още