IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Hitachi изненада неприятно пазара със слаб отчет

Най-големият производител на електроника в Япония минава на загуба през второто тримесечие

09:28 | 28.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Hitachi изненада неприятно пазара със слаб отчет

Японският гигант от сектора на електрониката Hitachi поднесе неприятна изненада с отчета си за второто тримесечие на годината. Той показа, че компанията е излязла на загуба от 82,7 млрд. йени (870,5 млн. долара), след като година по-рано реализира печалба от 31,6 млрд. йени.

Регистрираната загуба, която се отнася за първото тримесечие на фискалната година в Япония, е по-голяма от предварителните очаквания на анализаторите. Те прогнозираха отрицателен резултат от 79,9 млрд. йени, съобщава Dow Jones Newswires.

За отрицателния резултат силно влияние е оказал курсът на йената, който се повиши значително през последната година. Това свива значително печалбата на износителите, а освен това прави стоките им по-неконкурентни на външните пазари.

Заради слабите си резултати от Hitachi потвърдиха прогнозата си за загуба в размер на 270 млрд. йени за фискалната 2009/2010 година, която приключва на 31 март. В случай че това се случи, то компанията ще бъде със загуба за трета поредна фискална година.

Днес на борсата в Токио пазарната капитализация на Hitachi пада с 3,62% до 293 йени за една акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:14 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още