IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Приходите на Verizon се увеличават, но печалбата намалява

Печалбата на притежателя на най-голямата безжична мрежа в САЩ намалява с 21% на годишна база

15:48 | 27.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Приходите на Verizon се увеличават, но печалбата намалява

Най-големият мобилен оператор в САЩ Verizon отчете спад на печалбата си от 21% на годишна база през второто тримесечие. Нарастващите разходи на компанията, която влиза в състава на представителния индекс Dow Jones IA, са компенсирали увеличението на продажбите.

Притежателят на най-голямата безжична мрежа в САЩ е реализирал нетна печалба от 1,5 млрд. долара, или 52 цента на акция, за трите месеца до края на юни. За сравнение положителният финансов резултат е бил 1,9 млрд. долара, или 66 цента на акция, за същото тримесечие преди една година.

След като се изключат еднократните ефекти, в това число разходите за преструктуриране, печалбата на базираната в Ню Йорк компания възлиза на 63 цента на акция. Финансовите резултати отговориха на пазарните очаквания, предаде Wall Street Journal.

Приходите на Verizon се увеличават с 11% на годишна база до 26,86 млрд. долара в унисон с прогнозите на икономисти. Покупката на конкурента Alltel, финализирана в началото на януари, допринася в най-голяма степен за ръста на продажбите.

Клиентите на мобилния оператор в САЩ възлизат на 87,7 млн. души през разглежданото тримесечие. Те са се увеличили с общо 1,1 млн. души спрямо първите три месеца на годината, което е по-малко в сравнение с новите 1,4 млн. абонати на главния конкурент AT&T.

Книжата на Verizon поевтиняват с 1,4% до 31,06 долара за акция на нюйоркската фондова борса преди началото на редовната сесия. Пазарната капитализация на телекомуникационната компания е намаляла с над 7% от началото на тази година до 89,5 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:44 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още