IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google дава стипендия от 7 хил. евро за жени технологични специалисти

Кандидатките трябва да изучават компютърни науки, компютърно инженерство, информатика или други свързани технологични науки и да имат отлично академично досие

12:08 | 27.07.09 г.
Google дава стипендия от 7 хил. евро за жени технологични специалисти

Google обяви стипендия "Анита Борг" за жени, специалисти в областта на компютърните технологии, от Европа, Близкия Изток и Африка, съобщиха от компанията.

Стипендиите ще бъдат разпределени на база на оценката на академичния профил на кандидатите, лидерския опит и страстта към компютърните науки. От кандидатстващите ще бъде избрана група от финалисти - студенти по бакалавърска, магистърска или докторска програма. Всяка от стипендиантките ще получи 7 хил. евро.

През юни следващата година всички стипедианти и финалисти ще бъда поканени да посетят Инженерния център на Google в Цюрих, където ще се проведат работни срещи с презентатори, панели и социални дейности, които ще дадат възможност на всички финалисти да се срещнат и да споделят впечатленията си.

Изискванията за кандидатите е да са от женски пол, последна година студенти по бакалавърска програма или участващи в магистърска или докторска програма през 2010-2011. Те трябва да са от университети в Европа, Близкия Изток или Африка. Жители, постоянни граждани и международни студенти имат право да участват.

Кандидатите трябва да изучават компютърни науки, компютърно инженерство, информатика или други свързани технологични науки и да имат отлично академично досие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:24 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още