IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Dell ще плати 9 млн. долара за уреждане на дело за полова дискриминация

Две бивши служителки на компанията обвиняват ръководството в дискриминационно отношение към жените във връзка със заплатите и повишенията

16:00 | 25.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Dell ще плати 9 млн. долара за уреждане на дело за полова дискриминация

Производителят на персонални компютри Dell Inc. ще плати 9,1 млн. долара за уреждане на дело за полова дискриминация, заведено от две бивши служителки на компанията във федерален съд в Остин, Тексас, съобщи Bloomberg.

От Dell са се съгласили също така да наемат психолог, който да преразгледа практиките на компанията при наемане на служители, както и икономист по въпросите на работната ръка, който да направи препоръки относно изравняване на заплащането за жените служители на някои позиции.

Делото е заведено през 2008 г. от Джил Хъбли, която е била старши стратег в подразделението на Dell в Раунд Рок, Тексас. По-късно към иска се присъединява и Лора Гентър, бивш старши мениджър в същото подразделение на компанията.

Те обвиняват Dell в “систематично отричане на еднаквите възможности за своите служителки” по отношение на заплащането и повишенията. В жалбата им се твърди, че компанията дискриминира жените по отношение на обученията, назначаването на позиции извън САЩ и програмите за квалификация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:48 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още