IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Приходите на Vodafone Group с ръст от 9,3 на сто

Основната причина за силния резултат са благоприятните валутни движения и поевтиняването на британския паунд

10:04 | 24.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Приходите на Vodafone Group с ръст от 9,3 на сто

Телекомуникационната компания Vodafone Group е реализирала ръст на приходите си в размер на 9,3 на сто до 10,7 млрд. паунда през второто тримесечие на годината. Главна роля за това са изиграли благоприятни валутни движения, които са довели до обезценка на британската лира.

Резултатите са се подобрили и заради активната дейност по сливания и придобивания, която се осъществява от Vodafone, съобщава Market Watch.

Приходите от основна дейност на компанията падат с 2,1 на сто за тримесечието, което се дължи на влошени резултати в Централна и Източна Европа. Те са успели да неутрализират положителните ефекти от ръста на приходите от Индия, Южна Африка и Италия, съобщават от Vodafone.

От компанията потвърждават очакванията си за годишните си резултати, тъй като броят на новите клиенти продължава да расте. За второто тримесечие абонатите на Vodafone са се увеличили с 8 млн. души до 315,3 млн. души.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още